Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συναγερμός στα Μετέωρα – Αποκολλήθηκαν βράχοι κι έπεσαν σε κεντρικό δρόμο από όπου περνούσαν αυτοκίνητα

Βράχοι αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε δρόμο στα Μετέωρα, από όπου διέρχονται συνεχώς αυτοκίνητα, χωρίς να σημειωθούν τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμοί!

Ελλάδα

Οι βράχοι αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε δρόμο στα Μετέωρα. Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί στο σημείο, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες.

βραχος1

Σύμφωνα με το kalampaka, νωρίς το πρωί της Κυριακής, δύο βράχοι αποκολλήθηκαν κοντά στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ και κατρακύλησαν μέχρι που κατέληξαν στον δρόμο, κλείνοντας το ένα ρεύμα.

βραχος2

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε από το σημείο κάποιο όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε ατύχημα.

βραχος3

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τους βράχους γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή των αρμόδιων Αρχών (περιφέρεια και δήμος).

βραχος5

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα στη Θεσσαλία, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιος Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...