Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική και στην ΕΥΠ για «μοναχικούς λύκους»

Σε συναγερμό βρίσκονται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), έπειτα από την ανάφλεξη της έντασης στο μεσανατολικό. Διάχυτος είναι ο φόβος στην Ελληνική Αστυνομία για το ενδεχόμενο να υπάρξει επίθεση σε ελληνικό έδαφος και γι’ αυτό τον λόγο ισραηλινοί στόχοι στην Αθήνα, όπως και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό αυστηρό κλοιό ασφαλείας.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει να αυξηθούν οι περιπολίες, ενώ στην πρωτεύουσα το βάρος ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής πέφτει σε ενδεχόμενους ισραηλινούς στόχους αλλά και σημεία συγκέντρωσης Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα, εκτός από μέτρα ασφαλείας που αφορούν ισραηλινούς και αμερικανικούς στόχους, έχει δοθεί εντολή στις ομάδες της αστυνομίας που κάνουν περιπολίες στην Αθήνα να προσέχουν εάν υπάρχουν ύποπτες κινήσεις σε χώρους μαζικής παρουσίας ατόμων, όπως πλατείες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχουν οργανωμένοι θύλακες που να έχουν διασυνδέσεις με τη Χαμάς. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο φόβος είναι ότι κάποιοι, αν προσπαθήσουν να έρθουν από αραβικές χώρες στην Ευρώπη, θα χρησιμοποιήσουν ως πύλη εισόδου την Ελλάδα και πρέπει να τους σταματήσουμε. Γι’ αυτό και η φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Σχετικά με την Ελλάδα η ανησυχία είναι μήπως υπάρξει κάποιο μεμονωμένο περιστατικό από «μοναχικούς λύκους», το οποίο όμως, όπως εκτιμούν, δεν θα είναι μεγάλης κλίμακας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φόρτωση άρθρων...