Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι: Δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης - Επιδιορθώνεται η βλάβη (photos&videos)

Ελλάδα

Εν εξελίξει είναι οι διαδικασίες επισκευής των βλαβών που προκάλεσαν την διαρροή αερίου στο Παγκράτι που είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και την εκκένωση πολυκατοικιών.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΕΥΔΑΠ και της Εταιρείας Διαχείρισης Αερίου προκειμένου να επισκευάσουν την βλάβη και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους. Η διαρροή έχει προκληθεί στη διασταύρωση των οδών Πύρρου και Αινείου.

pagrati

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας αγωγός της ΕΥΔΑΠ εμφάνισε διαρροή η οποία προκάλεσε από την πίεση, οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής. Μία κάτοικος της περιοχής είδε στο πεζοδρόμιο να αναβλύζει νερό από το οποίο έβγαιναν μπουρμπουλήθρες ενώ υπήρχε και έντονη οσμή στο σημείο. Η ίδια κάλεσε τις αρχές οι οποίες μετέβησαν στο σημείο.

pagrati

Σημειώνεται ότι έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Φιλολάου στο ύψος της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος από το ύψος τους οδού Φρύνης.

Σύντομα η αποκατάσταση λένε πηγές της εταιρείας διανομής αερίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου, πρόκειται για ένα περιστατικό ρουτίνας το οποίο δεν προκαλεί ανησυχία για τις πολυκατοικίες στο σημείο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκε τρύπα σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Από το νερό που ανάβλυζε προκλήθηκε οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής, η οποία ωστόσο αποτελεί μία διαχειρίσιμη βλάβη.

Στο σημείο βρίσκονται τα αρμόδια συνεργεία και εκτιμάται μάλιστα πως η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Η εκκένωση δε των πολυκατοικιών έγινε για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, καθώς συνεργεία τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΔΑ βρίσκονται στο σημείο και έχουν κλείσει τις παροχές έτσι ώστε να προχωρήσει η επισκευή των αγωγών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», αύριο Τετάρτη και κατά τις ώρες 19.00΄ έως 21.30΄, θα πραγμα...

Πειραιάς: Συνελήφθη ο εργολάβος του κτηρίου που κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον 31χρονο αστυνομικό

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εργολάβου του κτηρίου που κατέρρευσε το πρωί στον Πειραιά. Ο εργολάβος του κτηρίου, που τα χαλάσματά του καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυν...

Φόρτωση άρθρων...