Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Συναγερμός στο Άγιο όρος - Πέθανε και πέμπτος ανεμβολίαστος μοναχός στη Μονή Φιλοθέου

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού και για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Ελλάδα

Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και το πέμπτο θύμα του κοροναϊού μέσα σε δέκα μέρες στη Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος.

Ο πατήρ Ταξιάρχης πέθανε αργά το βράδυ του Σαββάτου από επιπλοκές του κοροναϊού. Στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί  και από τους 40 μοναχούς περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελλιά τους με συμπτώματα.

Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού και για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορωνοϊό ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος και πριν από δύο εβδομάδες ο π. Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού κ...

Φόρτωση άρθρων...