Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Συνάντηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τον Κυριάκο Πιερρακάκη – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, είχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η «γαλάζια» φοιτητική παράταξη κατέθεσε στον υπουργό προτάσεις για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει: «Σήμερα Τρίτη 01/08, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συναντηθήκαμε με τον νέο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Στο πλαίσιο της συζήτησής μας, επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε στον Υπουργό, προβληματισμούς των συμφοιτητών μας, για θέματα που απασχολούν την φοιτητική κοινότητα και αφορούν την καθημερινότητά τους. Στέγαση, χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών, αλλά και η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, τόσο σε επίπεδο πρακτικής άσκησης, όσο και μετά το πέρας των σπουδών, είναι μόνο ορισμένα εξ αυτών.
Ειδική αναφορά κάναμε όμως και στο ζήτημα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων ευρύτερα, το οποίο έχει απασχολήσει και απασχολεί έντονα, το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, προχωρήσαμε στην κατάθεση προτάσεων σχετικά με την ελεγχόμενη είσοδο στα ελληνικά ΑΕΙ, τη χρήση κάρτας εισόδου, τον φωτισμό, όπου αυτός θεωρείται αναγκαίος, αλλά και την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους και σε απομονωμένα σημεία των campus. Σκοπός να καταπολεμηθούν παραβατικές συμπεριφορές, με τις οποίες φοιτητές και ακαδημαϊκοί, έχουν έρθει αντιμέτωποι στο παρελθόν, αλλά και να αποφευχθούν φαινόμενα εισόδου εξωπανεπιστημιακών. Ωστόσο, στο ίδιο πλαίσιο κατατάσσεται και η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων, για τις οποίες προτείναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας και αντισεισμικότητας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό εξ ολοκλήρου, το αίσθημα ασφάλειας σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. 

Παράλληλα, δεδομένης της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής των σχολών, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θίξαμε και το ζήτημα των μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προτείναμε την άμεση έναρξη υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα, όπου φοιτητές κατά τη διάρκεια εξέτασης του αιτήματός τους, αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη ροή του εκπαιδευτικού προγράμματος, με αποτέλεσμα είτε να χάνουν για παράδειγμα, προαπαιτούμενα εργαστήρια για την τελική εξέταση, είτε να υστερούν σε ώρες διδασκαλίας, συγκριτικά με τους συμφοιτητές τους.

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μην μεταφέρουμε τη στήριξή μας, στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να ενεργοποιήσει το άρθρο 28, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ξένα Πανεπιστήμια να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά και στους χιλιάδες μαθητές που κάθε χρόνο φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Ελλάδα. Ο δρόμος που ανοίγεται άλλωστε, για μία μελλοντική αναθεώρηση του άρθρου 16, μας γεμίζει υπερηφάνεια, αφού ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρωτοστατήσαμε διαχρονικά, ώσπου άλλη μία σπουδαία μεταρρύθμιση για τα ελληνικά δεδομένα, να πάρει σάρκα και οστά.

Τέλος, του ευχηθήκαμε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υπουργός, ευελπιστώντας σε μια καλή και αποδοτική συνεργασία κατά την διάρκεια της θητείας του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου και ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Σπύρος Παναγιώτου».

Συνάντηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τον Πιερρακάκη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, αναμένονται μόνο τοπικές βροχές στη Μακεδονία και το Ιόνιο, αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες ως 25 βα...

Φόρτωση άρθρων...