Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Συνεκπαίδευση Ελλάδας - ΗΠΑ στη Μαγνησία

Ελλάδα

Συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από 8 έως 16 Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, στη συνεκπαίδευση συμμετείχε προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, ενώ από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχε με προσωπικό και μέσα η 12th Combat Aviation Brigade (12th CAB).

news
news
news

Κατά τη συνεκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά αντικείμενα επιβίβασης - αποβίβασης σε ελικόπτερα, σχεδίασης - διεξαγωγής αεροκίνητων επιχειρήσεων και επίδειξης - εκπαίδευσης διαδικασιών αεροδιακομιδής, που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

news

 

news

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μετά τη ζέστη και τη σκόνη, έρχεται η «ψυχρή λίμνη» και φέρνει βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το Σαββατοκύριακο, αφού τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καλοκαιρινό καιρό θα διαδεχθούν βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, με...

Σαν σήμερα - 22 Μαΐου

Γεγονότα 1762: Η Σουηδία και η Πρωσία υπογράφουν την Συνθήκη του Αμβούργου. 1819: Το «Σαβάννα» είναι το πρώτο ατμόπλοιο που διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό. 1840: Καταργείτ...

Φόρτωση άρθρων...