Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Ελλάδα

Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται πως πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια καταδίωξης το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος επιχείρησε να πλήξει τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, ενώ έκανε ελιγμό με το όχημα και δέχτηκε από πίσω έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα.

Όλα έγιναν όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ανήλικος Ρομά έβαλε καύσιμα στο ημιφορτηγό του σε πρατήριο της οδού Μοναστηρίου και αποχώρησε δίχως να πληρώσει.

Ενημερώθηκε η αστυνομία. Γονείς, συγγενείς και φίλοι του ανηλίκου βρίσκονται αυτήν την ώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα νεότερα για την υγεία του άτυχου παιδιού.

ΕΛ.ΑΣ.: «Οι Αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου όταν ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει δίκυκλο της ΔΙ.ΑΣ.»

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωσε για την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οποία περιγράφει όσα συνέβησαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο νεαρός «εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε από πρατήριο υγρών καυσίμων» με τους Αστυνομικούς να τον ακολουθούν με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Ακόμα, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει πως «Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο».

Για το περιστατικό άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Συγγενείς 16χρονου: «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν;»

Συγγενείς του 16χρονου βρίσκονται έξω από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Ο 16χρονος Ρομά χειρουργήθηκε για να του αφαιρεθεί σφαίρα από το κεφάλι, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραυματισμού του.

Οι συγγενείς του ανηλίκου, ο οποίος πήγε σε πρατήριο καυσίμων και έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία και να αρχίσει καταδίωξη, υποστήριξαν στην ΕΡΤ ότι «αφαίρεσαν τη σφαίρα από το κεφάλι του, αλλά χαροπαλεύει».

«Το παιδί πήγε να βάλει βενζίνη, τίποτα δεν έκανε το παιδί. Έχουμε αποδείξεις από το κινητό του παιδιού ότι έως τις 02.30 π.μ. ήταν παρέα με τους φίλους του».

Στο σχόλιο ότι πήγε στο βενζινάδικο αλλά δεν πλήρωσε, ο συγγενής ξέσπασε και είπε: «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν; Πάρε τον αριθμό της πινακίδας, πήγαινε στο σπίτι του, κάνε καταγγελία, πάρε τον εισαγγελέα… Έκανε ένα λάθος, όχι να το σκοτώσουμε».

Όπως ανέφερε, ο 16χρονος έχει και ένα παιδάκι 1,5 έτους, ένα μωράκι. «Γιατί να το κάνουν αυτό;» τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Φόρτωση άρθρων...