Στη σύλληψη του 36χρονου που φέρεται να είχε νοικιάσει το διαμέρισμα από το οποίο ξεκίνησε η 38χρονη από τη Γεωργία και έφτασε μέχρι το σημείο που έχασε τη ζωή της όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθέτησε σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι Αρχές σε περιοχή του Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος κρυβόταν σε φιλικό σπίτι στην περιοχή του Πειραιά, όπου οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και τον εντόπισαν, ενώ στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Μετά την σύλληψή του, τον μετέφεραν στην Θεσσαλονίκη και αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Νωρίτερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 2-3 εφόδους σε σπίτια, όπου πίστευαν πως μπορεί να κρύβεται ο 36χρονος.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της ταυτότητας της 38χρονης, που σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, έξω από την τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και του 36χρονου που νοίκιασε το διαμέρισμα, όπου βρέθηκαν πυροκροτητές και εκρηκτική ύλη.
Τα εκρηκτικά στο διαμέρισμα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΤΕΕΜ, βρέθηκαν εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, οκτώ κοινοί πυροκροτητές, καθώς επίσης και μικρή ποσότητα ΤΝΤ. Οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για ένα κιλό εκρηκτικά.
Το διαμέρισμα βρίσκεται στα Λαδάδικα και φέρεται να είχε ενοικιαστεί την περασμένη Τετάρτη.
Η έκρηξη
Η 38χρονη Σνιζάνα Παρασκεβαΐδου έχασε τη ζωή της μετά από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από κλειστό πάρκινγκ σε πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας βρίσκεται τράπεζα, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η γυναίκα δεν ήταν αυτή που κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αντιθέτως, της είχε ανατεθεί να παραλάβει τη βόμβα από σημείο στα Λαδάδικα και να τη μεταφέρει στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και εξερράγη στα χέρια της.
Το παρελθόν της γυναίκας
Η 38χρονη ήταν γνωστή στις αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της σε δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος.
Ακόμα, είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, για νομοθεσία περί εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, ναρκωτικά τοκογλυφίες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Μεταξύ άλλων είχε συλληφθεί το 2021 μαζί με έναν άντρα και είχε κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία (στο σακίδιο της είχε Καλάσνικοφ), ναρκωτικά και υπόθαλψη εγκληματία.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι η έκρηξη δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία αλλά ψάχνουν σύνδεση με γνωστό ληστή όπου είναι φυλακισμένος.
Δολοφονία στην Αμφιλοχία: Η καταγγελία για κακοποίηση του 95χρονου και η έρευνα της Αστυνομίας
Ρόδος: Νεκρή 55χρονη τουρίστρια σε δωμάτιο ξενοδοχείου
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις