Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Συνεργάτες Σαμαρά για Novartis: Η γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται (έγγραφα)

Ελλάδα

«H γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται. Αφού δεν βρήκαν τίποτε άλλο, επικαλούνται "νέα στοιχεία" τα οποία, όμως, διαψεύδουν τα προηγούμενα».

Αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την υπόθεση Novartis.

«Πρώτον, παρουσιάζουν δύο επιστολές της Novartis, όπου παρακαλείται ο κ. Σαμαράς να τους δεχθεί στο Νταβός, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουν! Αλλά, ο τέως πρωθυπουργός ποτέ δεν πήγε στο Νταβός! Και μάλιστα τον προσκαλούν για δεύτερη φορά το 2014, όταν κατά την ψευδομάρτυρα Κελέση τον έχουν ήδη δήθεν "εξαγοράσει" από το 2013! Αυτοδιαψεύδονται...», τονίζεται χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

«Δεύτερον, παρουσιάζουν ως στοιχείο... "ενοχής", σημείωμά του με τα τηλέφωνα του υπουργού Σταϊκούρα. Που όμως ήταν τελείως αναρμόδιος για τις πληρωμές στις φαρμακευτικές εταιρίες. Προφανώς πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους...».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Όσα λένε τώρα οι ψευδομάρτυρες ακυρώνουν όσα έχουν οι ίδιοι πει προηγουμένως! Άθελά τους, αποκαλύπτουν μόνοι τους τη σκευωρία τους. Διευκολύνουν τον κ. Σαμαρά να τους πάει ως το τέλος. Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στο δικαστήριο που τελικά θα τους δικάσει».

Τα στοιχεία από την νέα κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» στις 9 Μαρτίου του 2018

Στον συμπληρωματικό φάκελλο περιλαμβάνεται υπόμνημα του προστατευόμενου μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» που εστάλη στις 9-3-2018 το οποίο συνοδεύεται από χειρόγραφη σημείωση σε χαρτί με τα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η σημείωση περιορίζεται στο όνομα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς υπουργού εκείνης της περιόδου.

Η μάρτυρας Κελέση ισχυρίζεται ότι εντόπισε το έγγραφο στο γραφείο του πρώην αντιπροέδρου της εταιρείας Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ο συμπληρωματικός φάκελος περιλαμβάνει επίσης δύο επιστολές της Novartis προς τον κ. Σαμαρά τον Ιανουάριο του 2013 και 2014. Με την επιστολή ζητούν συνάντηση ανταλλαγής απόψεων ενόψει του Οικονομικού φόρουμ στο Νταβός.


Το χειρόγραφο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά με τα τηλέφωνα του πρώην υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Είναι δεδομένη η έντονη ενόχληση, η πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για το ζήτημα της Μονής της Χώρας

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κ...

Τροχαίο στη Βούλα: Η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για τη φονική παράσυρση της 72χρονης από μοτοσικλέτα

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά πληροφορίες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στη περιοχή της Βούλας, κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα...

Φόρτωση άρθρων...