Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο: 11 παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία

Ελλάδα

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα έξι τουρκικά αεροσκάφη – ένας ζεύγος F-16 και δύο ζεύγη F-4 – προχώρησαν σε 11 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου καθώς και σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ δύο από τις 11 παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ο σχηματισμός των τουρκικών F-4 στις 14:51 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες στα 12.500 πόδια.

Τα παραπάνω μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ενώ μια διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Ψάρεψαν παράνομα χιλιάδες αχινούς

Είχαν βαλθεί να ξεκληρίσουν τον πληθυσμό των αχινών τρεις αλλοδαποί που ψάρεψαν χιλιάδες από την θαλάσσια περιοχή στον οικισμό του Μαράθου στον Δήμο Βόλου, παρ' όλο που θεωρούνται ...

Εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες στην Κρήτη - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμε...

Φόρτωση άρθρων...