Σαββάτο
27 Δεκεμβρίου 2025

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του κτηνοτρόφου στο Ωραιόκαστρο: Ποια τα νέα στοιχεία

Ελλάδα

Τον περίεργο ρόλο ενός σημαντικού προσώπου που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα στο θρίλερ του κτηνοτρόφου, παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» τη νύχτα της Παρασκευής.

Η Αγγελική Νικολούλη προέβαλε ένα μέρος της συνομιλίας που είχε μαζί του. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχε ραντεβού με τον Δημήτρη Γραικό τη μοιραία νύχτα που χάθηκε, όπως έλεγε η πληροφορία που έφτασε στο «Φως στο Τούνελ».

Ισχυρίστηκε ότι δεν τον γνώριζε ούτε κατ’ όψιν, αλλά παρατήρησε ότι οι φωτογραφίες του αγνοούμενου που προέβαλε η εκπομπή είναι παλιότερες. Υποστήριξε ότι πρέπει να έφυγε μόνος του και να κρύβεται. Αναρωτιόταν συνέχεια ποιος έδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία γι' αυτόν, ενώ όπως είπε κατέθεσε στην Αστυνομία για το όλο θέμα. Ανέφερε ακόμα πως ο ίδιος δεν έχει σχέση με πλούσια, επιφανή και καταξιωμένα άτομα.

Στην εκπομπή ακούστηκε το δεύτερο μέρος της συνομιλίας που είχε η Αγγελική Νικολούλη με τη σύζυγο του αγνοούμενου επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη. Εστίασε στη συναλλαγή που είχε ο άνδρας της με τον έμπορο στο χώρο των σφαγείων πριν χαθεί, αμφισβητώντας ότι του έδωσε τις δεκαεπτά χιλιάδες ευρώ που ανέφερε.

Από την πλευρά του ο έμπορος έδωσε τη δική του απάντηση στη δημοσιογράφο. Υποστήριξε πως ήταν το πρώτο άτομο που έψαξε εξονυχιστικά η αστυνομία μετά την εξαφάνιση και πως τα στοιχεία που κατέθεσε επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

Τα ανίψια του αγνοούμενου επιχειρηματία μίλησαν στο Τούνελ και αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο που κατέγραψε τις τελευταίες κινήσεις του Γραικού πριν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η Αγγελική Νικολούλη ανέφερε ότι οι Αρχές δεν θα πρέπει να περιμένουν να βρεθεί το αυτοκίνητο του αγνοούμενου επιχειρηματία, ειδικά τώρα που η υπόθεση εξετάζεται ως δολοφονία. «Βλέπουμε στόματα να ανοίγουν και να λέγονται πλέον πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νομικός εκπρόσωπος των αδελφών του κτηνοτρόφου Νίκος Διαλυνάς που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, είπε τα εξής:

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως οι Αρχές δεν στηρίζονται στο αυτοκίνητο. Εξετάζονται ξανά συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ έχει διευρυνθεί ο κύκλος των μαρτύρων. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Ο έμπορος πρέπει να μας πει προς τα πού πήγε το αυτοκίνητο του Γραικού αφού τον ακολούθησε. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να γίνουν στην υπόθεση αυτή κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις αλλά και αναπαράσταση».

Από την πλευρά του ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος εκτίμησε πως η σύζυγος του Γραικού και ο έμπορος με τον οποίο είχε τη συναλλαγή ο επιχειρηματίας πριν χαθεί, συμφωνούν σε ένα κοινό σημείο. Στο ότι κάποιος γνώριζε για τα χρήματα.
«Πρέπει σε αυτόν τον νέο γύρο ερευνών, όλα να εξεταστούν από μια άλλη οπτική» ανέφερε.

Η ανιψιά: Μήπως οδηγούσε υπό την απειλή όπλου;

Για ένα καλοστημένο έγκλημα μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» η ανιψιά του αγνοούμενου επιχειρηματία Χριστίνα Γραικού. Η ίδια πιστεύει πως είναι πολύ κρίσιμο το χρονικό σημείο από τη στιγμή που ο θείος της έφυγε από τα σφαγεία.

«Βλέπουμε από το υλικό της κάμερας ασφαλείας, το αμάξι του θείου μου, αλλά όχι τον οδηγό που κάνει κινήσεις σπασμωδικές, νευρικές, κάτι που δεν συνήθιζε ο θείος μου. Αν ήταν εκείνος που οδηγούσε, ίσως κάποιος να τον απειλούσε με όπλο…».

Ο Γιώργος, ο αγαπημένος ανιψιός του Δημήτρη Γραικού με τον οποίο συνεργάζονταν στενά, απέκλεισε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο να έφυγε μόνος του. Στην αρχή πίστευε πως ίσως είχε κάποιο ατύχημα και έπεσε μέσα σε αρδευτικό κανάλι της περιοχής. Όσο όμως περνούσαν οι μέρες και δεν βρισκόταν τίποτα, το μυαλό του πήγε στο κακό.

«Πιστεύω πως ήταν κάτι προσχεδιασμένο. Φοβάμαι και για το χειρότερο, πως ίσως να μη βρεθεί ποτέ…» είπε χαρακτηριστικά.

Στην εκπομπή μίλησε ένας παλιός Σκοπιανός συνεργάτης του επιχειρηματία που τον γνώριζε από τη δεκαετία του ’90 και εργάζεται στις εγκαταστάσεις του από το 2000. Όπως είπε κανείς από τους συγγενείς και τους γνωστούς που ζουν στην γειτονική χώρα, δεν είδε ούτε είχε κάποιο νέο από τον Δημήτρη Γραικό.

Ο ανιψιός του επιχειρηματία εξακολουθεί να εργάζεται στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του θείου του. «Συνεχίζουμε η θεία μου, τα ξαδέλφια μου κι εγώ να δουλεύουμε για να ξαναζωντανέψουμε τη μονάδα. Τα τελευταία ζώα σφάχτηκαν τον Απρίλιο και προχωρήσαμε σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης. Πιστεύω ότι θα ξαναλειτουργήσει η μονάδα το συντομότερο δυνατό» ανέφερε.

Ο ίδιος που ήταν και το δεξί χέρι του επιχειρηματία στη μονάδα, είπε συγκινημένος στο «Τούνελ» πως αγαπούσε πάρα πολύ τον θείο του.

«Παίρναμε μαζί τις αποφάσεις, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την οικογενειακή επιχείρηση. Μου λείπει πάρα πολύ…» τόνισε.

«Κάποιοι τον ήθελαν νεκρό. Πιστεύω πως πρόκειται για έγκλημα στο οποίο εμπλέκονται παραπάνω από ένα άτομα. Κάποιος σίγουρα γνωρίζει και δεν έχει βγει ακόμα να το πει» είπε στο «Τούνελ» η ανιψιά του Γραικού.

Απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει με τις Αρχές έστω και ανώνυμα. «Μπορεί κάποιος να γνωρίζει ένα σημαντικό κομμάτι που τώρα λείπει από το παζλ. Όσοι έχουν εμπλακεί σ’ αυτήν την ιστορία, πρέπει να τιμωρηθούν».

Πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δήμος Αθηναίων: Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα - Αυτοί θα αλλάξουν τη χρονιά

Αντίστροφα μετρά η Αθήνα για την αλλαγή του χρόνου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το 2026 με μια λαμπερή γιορτή, γεμάτη μουσική, χορό και πολλές εκπλ...

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Ποιοι ήταν οι τέσσερις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τους τέσσερις ορειβάτες που αγνοούνταν για δύο μέρες στα Βαρδούσια στη Φωκίδα και τελικά εντοπίστηκαν νεκροί. Πληροφορίες αναφέρουν οι ορειβάτες β...

Φλώρινα: Αγρότες πέταξαν άχυρο και κοπριά έξω από το γραφείο του Βουλευτή της ΝΔ, Σταυρού Παπασωτηρίου

Με μια μπάλα με άχυρο και κοπριά μπροστά από το γραφείο του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Σταυρού Παπασωτηρίου, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Δυτικής Μακεδονίας διαμαρτυρήθηκ...

Φόρτωση άρθρων...