Κυριακή
03 Μαΐου 2026

Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» των Τούρκων με το «Oruc Reis» - Πού βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Ελλάδα
Συνεχίζει τα «παιχνίδια» της με το «Oruc Reis» η Τουρκία. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο αν και στις 10 το βράδυ της Δευτέρας έπλεε στη μέση της Ανατολικής Μεσογείου με κατεύθυνση προς Αίγυπτο, έκανε στροφή, περίπου στα μεσάνυχτα και χάραξε ξανά ρότα με κατεύθυνση βόρεια-βορειοανατολική μέσα στην περιοχή που εχει δεσμεύσει παρανόμως με navtex έως τις 4 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το «Oruc Reis» καταγράφηκε να πλέει σε απόσταση ακόμη και 13 μιλίων από τις ακτές της Ρόδου, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Σε απόσταση ασφαλείας καταγράφηκε και μια τουρκική φρεγάτα σε ρόλο οπισθοφυλακής, που συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία του τουρκικού στολίσκου έχουν κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια.

Το θρίλερ με τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού συνεχίζεται και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η Άγκυρα ανανέωσε με navtex τις έρευνες έως τις 4 Νοεμβρίου.

Η πορεία του «Oruc Reis» μέχρι λίγο πριν τις 6 το πρωί της Τρίτης:

Η πορεία του «Oruc Reis» μέχρι τις 10 το βράδυ της Δευτέρας:

Η «κόκκινη γραμμή»

Το ερώτημα που απασχολεί το Μαξίμου είναι ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στρατιωτικές πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγάλης πρόκλησης την 28η Οκτωβρίου, συνδυαστικά και με την επομένη που οι γείτονες γιορτάζουν τη δημιουργία της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Μουσταφά Κεμάλ το 1923.

Ακόμα, είναι πιθανό το ενδεχόμενοι οι Τούρκοι να πραγματοποιήσουν νέες έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές που δεν τους ανήκουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χιόνισε σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Παρνασσό, Καλάβρυτα και άλλες περιοχές της χώρας (βίντεο)

Παρότι βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα του Μαΐου, η Πάρνηθα και η Πεντέλη υποδέχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή, νιφάδες χιονιού ικανές για χιονόστρωση στα υψηλότερα επί...

Φόρτωση άρθρων...