Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συντριβή Canadair: Το δέντρο που προσέκρουσε το αεροσκάφος και προκάλεσε τη μοιραία «βουτιά»

Ελλάδα

Το κλαδί του δέντρου στο οποίο πιθανολογείται ότι χτύπησε το Canadair κι έχασε τον πλωτήρα με αποτέλεσμα να συντριβεί κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ.

Το σημείο της συντριβής του Καναντέρ που επιχειρούσε ρίψεις νερού στον Πλατανιστό Καρύστου εξετάζεται εξονυχιστικά από τις Αρχές για να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

H κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης εντόπισε κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου, ένα κλαδί που ενδέχεται σε αυτό να προσέκρουσε το Canadair CL-215 και στάθηκε αιτία για να χάσει τον πλωτήρα και πιθανώς να υποστεί και άλλες ζημιές, που συνετέλεσαν στην πτώση.

Όπως φάνηκε στο βίντεο-ντοκουμέντο το αεροπλάνο έκανε ρίψη νερού σε πολύ χαμηλό ύψος κι ακολούθως πήρε δεξιά στροφή, κατά την οποία το δεξί φτερό ακούμπησε στο δέντρο, χάνοντας τον πλωτήρα.

Αποτέλεσμα αυτού του επικίνδυνου ελιγμού, ήταν ο ακαριαίος θάνατος του Σμηναγού Χρήστου Μπουλά, 34 ετών και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε λίγες μέρες οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή - Ο ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζεται

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και για την νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρή...

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Φόρτωση άρθρων...