Τεταμένο αναμένεται να είναι το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αρχίσει στις 15:30. Μπορεί να έχει αποφασιστεί να γίνει η εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο, ωστόσο στελέχη του κόμματος διαφωνούν με αυτή την επιλογή. 

Να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης, όπως αυτός αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, ζητά με ανάρτησή του στο Twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο @syriza_gr μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση @atsipras , δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο. Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα κ ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το «εμείς» πάνω από τα διάφορα «εγώ»!» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας να «εφαρμοστεί το πλάνο που προτείνει με ευρύτατη πλειοψηφία η Πολ. Γραμματεία. Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές». 

«Οι υποψήφιες-οι Πρόεδροι να καταθέσουν Υποψηφιότητα κ πρόταση και να δεσμευτούν για την στήριξη όποιας-ου εκλεγεί», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.