Στη σύλληψη ενός 46χρονου καπετάνιου τουριστικού πλοιαρίου προχώρησαν την Κυριακή, αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Συβότων, έπειτα από διαπίστωση σοβαρής παραβίασης των κανονισμών σχετικά με τον αριθμό των επιβατών που επιτρέπεται να μεταφέρει το σκάφος του.
Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι των Συβότων, σε σκάφος που είχε αποπλεύσει από την παραλία «Πισίνα» στην περιοχή Μαύρο Όρος, οι λιμενικοί εντόπισαν συνολικά 32 άτομα επί του σκάφους. Ο αριθμός αυτός υπερέβαινε κατά πολύ το καθορισμένο όριο των 20 επιβατών, όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο πρωτόκολλο επιθεώρησης του σκάφους.
Η σύλληψη του πλοιάρχου έγινε βάσει της κατηγορίας για μη τήρηση των καθηκόντων του, όπως αυτά καθορίζονται από το άρθρο 235 παράγραφος 1 (η) του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. Παράλληλα, από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Συβότων, που υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών διοικητικών ποινών.
Το Λιμενικό εφιστά την προσοχή στους επαγγελματίες του κλάδου, υπενθυμίζοντας πως η αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα ασφαλείας και τις προβλέψεις περί χωρητικότητας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη κατά τους θερινούς μήνες, όπου η κίνηση είναι αυξημένη και η ευθύνη απέναντι στους επιβάτες μεγάλη.
Τα παίρνει όλα πάνω του ο 35χρονος δολοφόνος για να σωθεί η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή
Μέδουσες: Χάρτης δείχνει live σε ποιες περιοχές βρίσκονται
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις