Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Τα πρώτα Rafale στα ελληνικά χρώματα (Video)

Ελλάδα

Στα ελληνικά χρώματα έχουν ντυθεί τα δύο πρώτα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα από την Γαλλία. Τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη βάφτηκαν στα γαλανόλευκα.

Οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούν τις πρώτες τους πτήσεις. Συγκεκριμένα, οι πτήσεις που καταγράφηκαν και σε βίντεο γίνονται στην Γαλλία, στην βάση Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό όπου συνεχίζει και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων.

Πρόκειται για τους πιλότους που θα πιστοποιηθούν και ως εκπαιδευτές έτσι ώστε με την άφιξη των υπερσύγχρονων αεροσκαφών στην Ελλάδα στις αρχές του νέου έτους να εκπαιδεύσουν και τα «γεράκια» της 332 Μοίρας. Στην περίπτωση των Rafale είναι κοινός τόπος ότι η ένταξή τους στην Πολεμική Αεροπορία θα επιφέρει τεκτονικές αλλαγές, αντίστοιχες με αυτές που προκάλεσε η παραλαβή των γαλλικών Mirage F1 το 1975.

Εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023. 

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Εθνικών Οδών

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων, ενώ ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σταθμούς διοδίων. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι άδ...

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλ...

Φόρτωση άρθρων...