Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συνελήφθη ο «Δράκος των Εξαρχείων»: Σύρος ο άντρας που επιτέθηκε σε γυναίκες

Η σύλληψη έγινε στην πλατεία Κάνιγγος. Ο δράστης φέρεται να αναγνωρίστηκε από το βίντεο της επίθεσης την προηγούμενη Πέμπτη. Ο νεαρός άνδρας είχε επαναλάβει τα ίδια αδικήματα στο παρελθόν.

Ελλάδα

Στη σύλληψη του «Δράκου των Εξαρχείων» προχώρησε η Αστυνομία. Η σύλληψή του έγινε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος, πολύ κοντά στα σημεία των επιθέσεων.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει στην ταυτοποίηση του άνδρα που επιτέθηκε σε γυναίκες τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό, πιθανότατα Σύρο, 23 ετών, ο οποίος είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα τις Αρχές στο παρελθόν. 

Σύμφωνα με τις περιγραφές των πρόσφατων θυμάτων του, ο «δράκος των Εξαρχείων» είναι μετρίου αναστήματος, ξανθός, με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και γαλάζια μάτια και μιλάει σπαστά αγγλικά.

Ο νεαρός άνδρας φέρεται να αναγνωρίστηκε από το βίντεο της επίθεσης την προηγούμενη Πέμπτη.

Για την ταυτοποίηση του δράστη συνέβαλαν τα βίντεο-ντοκουμέντα που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του άνδρα σε βάρος δύο εκ των τεσσάρων γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες από νεαρές γυναίκες και μία ανήλικη, ενώ η Ασφάλεια Εξαρχείων εξετάζει και μια πέμπτη καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά. Αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «δράκος των Εξαρχείων» βρισκόταν στη φυλακή για επίθεση και απόπειρα βιασμού μιας Ουκρανής τον Αύγουστο του 2022. Ο Σύρος προφυλακίστηκε στις 10 Αυγούστου 2022, ωστόσο... δεν πρόλαβε να δικαστεί και αποφυλακίστηκε έπειτα από δώδεκα μήνες, στις 11 Αυγούστου 2023.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...