Στη σύλληψη του «Δράκου των Εξαρχείων» προχώρησε η Αστυνομία. Η σύλληψή του έγινε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος, πολύ κοντά στα σημεία των επιθέσεων.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει στην ταυτοποίηση του άνδρα που επιτέθηκε σε γυναίκες τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπό, πιθανότατα Σύρο, 23 ετών, ο οποίος είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα τις Αρχές στο παρελθόν. 

Σύμφωνα με τις περιγραφές των πρόσφατων θυμάτων του, ο «δράκος των Εξαρχείων» είναι μετρίου αναστήματος, ξανθός, με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και γαλάζια μάτια και μιλάει σπαστά αγγλικά.

Ο νεαρός άνδρας φέρεται να αναγνωρίστηκε από το βίντεο της επίθεσης την προηγούμενη Πέμπτη.

Για την ταυτοποίηση του δράστη συνέβαλαν τα βίντεο-ντοκουμέντα που είδαν νωρίτερα σήμερα το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του άνδρα σε βάρος δύο εκ των τεσσάρων γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες από νεαρές γυναίκες και μία ανήλικη, ενώ η Ασφάλεια Εξαρχείων εξετάζει και μια πέμπτη καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε μπει φυλακή στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά. Αποφυλακίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Αύγουστο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «δράκος των Εξαρχείων» βρισκόταν στη φυλακή για επίθεση και απόπειρα βιασμού μιας Ουκρανής τον Αύγουστο του 2022. Ο Σύρος προφυλακίστηκε στις 10 Αυγούστου 2022, ωστόσο... δεν πρόλαβε να δικαστεί και αποφυλακίστηκε έπειτα από δώδεκα μήνες, στις 11 Αυγούστου 2023.