Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

«Τέλος» στα πάρτι στις ενοικιαζόμενες κατοικίες βάζει η Airbnb

Η Airbnb, η εφαρμογή βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απαγορεύσει οριστικά τα πάρτι. Πολλοί οικοδεσπότες έχουν από καιρό απαγορεύσει στους καλεσμένους τους να πραγματοποιούν μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά τώρα η ίδια η πλατφόρμα ανακοινώνει εταιρική απαγόρευση.

Η Airbnb έβαλε για πρώτη φορά προσωρινό περιορισμό στα πάρτι όταν ξεκίνησε η πανδημία του COVID το 2020. Η πολιτική τέθηκε σε ισχύ "μέχρι νεωτέρας" επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα καταλύματα  για πάρτι όταν έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Με την ανακοίνωση την Τρίτη, η Airbnb αποφάσισε ότι η απαγόρευση λειτούργησε, όχι μόνο ως μέτρο πρόληψης του COVID-19, αλλά και ως εργαλείο για τη συνολική υγιή λειτουργία της υπηρεσίας.

"Με την πάροδο του χρόνου, η απαγόρευση των πάρτι έγινε πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας. Εξελίχτηκε σε μια βασική κοινοτική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους", έγραψε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. "Επιπλέον, παρουσιάζεται  συμμόρφωση από το κοινό. Πιστεύουμε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της εφαρμογής της πολιτικής μας τον Αύγουστο του 2020 και της πτώσης κατά 44% από έτος σε έτος στο ποσοστό των αναφορών για πάρτι."

Η πολιτική απαγορεύει τα πάρτι και απαγορεύει αυστηρά σε ακίνητα της Airbnb που λειτουργούν venues για εκδηλώσεις πολλών ατόμων. Η εταιρεία είπε ότι απαγόρευσε λίγο περισσότερους από 6.600 επισκέπτες πέρυσι που προσπάθησαν να παρακάμψουν την πολιτική του πάρτι.

Ενώ η απαγόρευση των πάρτι έχει γίνει μόνιμη, η Airbnb άρει τον περιορισμό στον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατάλυμα. Όταν θεσπίστηκε η προσωρινή απαγόρευση των πάρτι, περιελάμβανε ανώτατο όριο χωρητικότητας 16 ατόμων. Η Airbnb  άλλαξε  το ανώτατο όριο, λέγοντας ότι υπάρχουν ορισμένες ιδιοκτησίες που μπορούν να στεγάσουν άνετα  16 ή περισσότερα άτομα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Άνοιξε, θα σε ξεκοιλιάσουμε» – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φονικό σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς

Νέα στοιχεία που αφορούν το φονικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα 20/5 σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς βλέπουν το «φως». Σύμφωνα με συγγενή του δράστη οι άνδρες που πήγαν εκεί για να ...

ΠΑΣΟΚ: Όμηροι της κυβερνητικής ανικανότητας οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

«Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ ως φύλλο αξιοκρατικής συκής και το έχει φορτώσει με πλήθος λειτουργιών και καθηκόντων, χωρίς ταυτόχρονα να το ενισχύει επιχειρησιακά και οργανωτικ...

Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Europa Conference League – Επί ποδός πάνω από 3.000 αστυνομικοί

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δεύτερη μεγάλη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρθούν για το...

Φόρτωση άρθρων...