Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

«Τέλος» στα πάρτι στις ενοικιαζόμενες κατοικίες βάζει η Airbnb

Η Airbnb, η εφαρμογή βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απαγορεύσει οριστικά τα πάρτι. Πολλοί οικοδεσπότες έχουν από καιρό απαγορεύσει στους καλεσμένους τους να πραγματοποιούν μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά τώρα η ίδια η πλατφόρμα ανακοινώνει εταιρική απαγόρευση.

Η Airbnb έβαλε για πρώτη φορά προσωρινό περιορισμό στα πάρτι όταν ξεκίνησε η πανδημία του COVID το 2020. Η πολιτική τέθηκε σε ισχύ "μέχρι νεωτέρας" επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα καταλύματα  για πάρτι όταν έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Με την ανακοίνωση την Τρίτη, η Airbnb αποφάσισε ότι η απαγόρευση λειτούργησε, όχι μόνο ως μέτρο πρόληψης του COVID-19, αλλά και ως εργαλείο για τη συνολική υγιή λειτουργία της υπηρεσίας.

"Με την πάροδο του χρόνου, η απαγόρευση των πάρτι έγινε πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας. Εξελίχτηκε σε μια βασική κοινοτική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους", έγραψε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. "Επιπλέον, παρουσιάζεται  συμμόρφωση από το κοινό. Πιστεύουμε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της εφαρμογής της πολιτικής μας τον Αύγουστο του 2020 και της πτώσης κατά 44% από έτος σε έτος στο ποσοστό των αναφορών για πάρτι."

Η πολιτική απαγορεύει τα πάρτι και απαγορεύει αυστηρά σε ακίνητα της Airbnb που λειτουργούν venues για εκδηλώσεις πολλών ατόμων. Η εταιρεία είπε ότι απαγόρευσε λίγο περισσότερους από 6.600 επισκέπτες πέρυσι που προσπάθησαν να παρακάμψουν την πολιτική του πάρτι.

Ενώ η απαγόρευση των πάρτι έχει γίνει μόνιμη, η Airbnb άρει τον περιορισμό στον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατάλυμα. Όταν θεσπίστηκε η προσωρινή απαγόρευση των πάρτι, περιελάμβανε ανώτατο όριο χωρητικότητας 16 ατόμων. Η Airbnb  άλλαξε  το ανώτατο όριο, λέγοντας ότι υπάρχουν ορισμένες ιδιοκτησίες που μπορούν να στεγάσουν άνετα  16 ή περισσότερα άτομα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Φόρτωση άρθρων...