Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Tέλος στην ομηρία των Ελλήνων ναυτικών στο Ιράν – Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Ελλάδα

Tέλος στην περιπέτεια της ομηρίας των 10 Ελλήνων ναυτικών και 1 Κυπρίου που κρατούνταν στον Ιραν μπαίνει, μετά από σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Αρχών. Τα συνολικά 49 μέλη των πληρωμάτων των δύο ελληνόκτητων πλοίων τελούσαν υπό ομηρία  εν πλω, στον Περσικό Κόλπο για σχεδόν 100 ημέρες.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η διαδικασία για την επιστροφή των 49 Ναυτεργατών Ελλήνων και αλλοδαπών στα δεξαμενόπλοια τα οποία καταλήφθηκαν από τους Φρουρούς της Επαναάστασης του Ιράν έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της σε πρόσφατη επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου που έγινε στο Ιράν, η ιρανική πλευρά έκανε ένα σημαντικό βήμα πίσω, δέχτηκε και συμφώνησε στην αντικατάσταση των δύο πληρωμάτων.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ Αυτό σημαίνει ότι οι εγκλωβισμένοι ναυτεργάτες άμεσα θα επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Η αρχή του απεγκλωβισμού πιθανότατα θα ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα, αναφέρει, με την επιστροφή του ο Έλληνα Ανθυποπλοίαρχου του πλοίου "Prudent Warrior". Σήμερα αναμένεται να του χορηγηθεί η σχετική βίζα.

Στο δεύτερο πλοίο "Delta Poseidon", στο οποίο ο αριθμός των Ελλήνων είναι 9 άτομα, η αντικατάστασή τους θα γίνει τις επόμενες μέρες και στην επιστροφή θα είναι το σύνολο του ελληνικού πληρώματος. Ανάλογες ενέργειες δρομολογούνται παράλληλα και για τους αλλοδαπούς Ναυτεργάτες των δύο πλοίων.

Το σύνολο των Ελλήνων ναυτεργατών θα αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, εκτός από έναν Έλληνα ο οποίος επιθυμεί την παραμονή του στο πλοίο.

Οι ιρανικές αρχές έχουν μειώσει την ένοπλη φρουρά που βρίσκεται στα δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια, τους επιτρέπεται η επικοινωνία με τις οικογένειές τους και παρέχει τα αναγκαία φάρμακα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Φόρτωση άρθρων...