Πέμπτη
08 Οκτωβρίου 2026

Tέλος στο ζήτημα των επανορθώσεων βάζει το Βερολίνο

Ελλάδα

Οριστικό τέλος στο ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων, που επανέφερε την περασμένη Τρίτη, ο πρωθυπουργός, έβαλε την Παρασκευή το Βερολίνο.

«Έχουμε μιλήσει για το θέμα αυτό πάρα πολλές φορές... Είναι ξεκάθαρη η στάση μας, την έχουμε επαναλάβει συχνά, το θέμα των επανορθώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ερωτηθείς από δημοσιογράφο της Deutsche Welle.

«Θα κινηθούμε μέχρι τέλους, πρώτα διπλωματικά και στη συνέχεια νομικά αν χρειαστεί» είχε δηλώσει στις 16 Αυγούστου από το Κομμένο Άρτας ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ως αιτιολογία για τη στάση του Βερολίνου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γρηγόρης Δημητριάδης: Ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη, επαφές με τη βάση της ΝΔ και μήνυμα ενότητας

Επαφές με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και αυτοδιοικητικούς πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στέλνοντας μήνυμα διαρκούς παρουσίας στην παράταξη.

Φόρτωση άρθρων...