Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τέμπη: Με 200 ώρες λιγότερες η εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη (Video)

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 59χρονο σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρμόδιων αρχών για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «Live News» στο MEGA, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης φέρεται να έχει κάνει 200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης λιγότερες, σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε  έγγραφο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΣΕ, που προσδιορίζει την χρονική διάρκεια που είχε η εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η θεωρητική εκπαίδευση των σταθμαρχών είχε διάρκεια 712 ωρών. Η εκπαίδευση γίνεται 6 φορές την εβδομάδα για 8 ώρες την ημέρα και γίνεται στην αίθουσα VIP του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA, ο 59χρονος κατηγορούμενος «βαπτίστηκε» σταθμάρχης μόλις σε 2,5 μήνες, καθώς σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του η εκπαίδευσή του διήρκησε από την 1η Αυγούστου 2022 έως τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Προκύπτει, δηλαδή, ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν είχε ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ώρες εκπαίδευσης, καθώς υπολείπονταν ακόμη 200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Φόρτωση άρθρων...