Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τέμπη: Πόρισμα «φωτιά» των πραγματογνωμόνων των οικογενειών - Η ουσία που εντοπίστηκε και δεν δικαιολογείται η ύπαρξή της

Με σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση

Ελλάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία τα οποια φέρνει στο φώς το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη για λογαριασμό των οικογενειών των θυμάτων.

Ο ΑΝΤ1 έχει στα χέρια του, αποκλειστικά το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών, για τα θύματα στα Τέμπη, που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και είναι αποκαλυπτικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το γενικό χημείο του κράτους πήρε δείγματα μετά από ένα μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το ατύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά- στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Πρόκειται για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί το ατύχημα, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Ακόμη, οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Επιπλέον απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.

"Φως" στις συνθήκες που σημειώθηκε η τραγωδία αναμένεται να δώσουν οι μάρτυρες που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τον εφιάλτη.

Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί δύο πορίσματα των κρατικών αρχών στον εφέτη ανακριτή που ερευνά την σιδηροδρομική τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Στην Εντατική και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του επιβατικού τρένου που κυριολεκτικά διαλύθηκε στη σύγκρουση στα Τέμπη, νοσηλεύεται και πάλι στην Εντατική.

Τέμπη: Στην εντατική και πάλι ο 21χρονος Γεράσιμος, μοναδικός επιζών του  πρώτου βαγονιού | zarpanews.gr

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr ο Βολιώτης φοιτητής βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μετά από μόλυνση με ενδονοσοκομειακό μύκητα.

Ο Γεράσιμος βρισκόταν σε Κέντρο Αποθεραπείας της Γερμανίας όπου φαίνεται να μολύνθηκε.

Έτσι, ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη ΜΕΘ του αρχικού νοσοκομείου από τους θεράποντες ιατρούς του Κέντρου Αποκατάστασης στο Ανόβερο που ειδικεύεται στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 21χρονος είχε μεταφερθεί στη Γερμανία στα μέσα Ιουνίου μετά από 105 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Αισθητή βελτίωση με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή του Πάσχα

Αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Πάσχα μετά την αστάθεια του Μεγάλου Σαββάτου. Μέχρι το πρωί της Κυριακής τόσο στην Αττική όσο κα...

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα: Αντιδήμαρχος έριξε κατά λάθος τον μπότη στο κεφάλι γυναίκας

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του εθίμου των Μπότηδων. Νεαρή κοπέλα που δεν είχε ακούσει τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας για την ρίψη που θα...

Φόρτωση άρθρων...