Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τέμπη: Στον Εφέτη Ανακριτή τέσσερις επιβάτες του μοιραίου Intercity

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity κατέθεσαν στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή, που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή βρέθηκαν τρεις άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι κατάφεραν και βγήκαν ελαφρά τραυματισμένοι από το έβδομο βαγόνι του τρένου και στη συνέχεια δεν έφυγαν από το σημείο, αλλά έσπευσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους στα συντρίμμια και τους τραυματίες. Ακόμα, κατέθεσε και η Λαρισαία φοιτήτρια, η οποία βγήκε ζωντανή από το δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

Συνολικά 16 επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα κληθούν με τις καταθέσεις τους να περιγράψουν τις συνθήκες εκείνες που επικράτησαν τις πρώτες ώρες, μετά την σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, που είχε ως αποτέλεσμα 57 συνάνθρωποί μας να χάσουν την ζωή τους και 180 να τραυματιστούν.

Στο μεταξύ, ο πρώην διευθυντής της διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, Κωνσταντίνος Μουρουδέλης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Ιουλίου, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, Πέτρος Πανόπουλος, καθώς και ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, Γρηγόρης Σαμπατακάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Προγραμματισμός Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις

Αρχίζει η Διαδικασία Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Πελαγία, Πελαγούλα, Πελαγίνα, Πελαγίτσα, Πελαγιώ, Πελαγής, Πελάγιος Ιλάριος Μελής, Μέλος, Μέλιος, Μέλας, Μέλια, Μελίτσα

Φόρτωση άρθρων...