Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα ενός εκ των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα

Ελλάδα

Βυθισμένη στο πένθος είναι η οικογένεια από την Καλαμπάκα, που θρηνεί τις δίδυμες αδελφές και την ξαδέλφη τους έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ανείπωτος πόνος για την οικογένεια που έχασε τρία νέα κορίτσια.

Οι τρεις κοπέλες επέβαιναν στο μοιραίο τρένο, που συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορευματική αμαξοστοιχία, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Για ώρες ολόκληρες αγνοούνταν, όμως, τελικά οι σοροί τους αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους.

Τα τρία κορίτσια ταξίδευαν προς την Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζαν, ενώ είχαν περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην πατρίδα τους. 

Η μητέρα μίας εκ των τριών κοριτσιών με καταγωγή από την Καλαμπάκα μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία. Η γυναίκα απαντούσε με δυσκολία στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου. Όπως αποκαλύπτει, η τελευταία φορά που μίλησε με το παιδί της ήταν με μηνύματα, στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των κοριτσιών. Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Πήγαμε στη Λάρισα να δώσουμε DNA», αναφέρει η χαροκαμένη μάνα.

Η πρώτη κίνηση της οικογένειας ήταν να βρεθεί στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. «Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία» σημείωσε συγκλονισμένη. Όπως αναφέρει, δεν είχαν ενημέρωση από τα νοσοκομεία και τις αρχές. «Όχι, τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.
«Η τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23.30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00.30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε η γυναίκα.

Η αναγνώριση των θυμάτων έγινε στο νοσοκομείο της Λάρισας, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους και την κοινωνία της Καλαμπάκας απ’ όπου κατάγονταν τα τρία κορίτσια.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η γειτόνισσα των δίδυμων κοριτσιών. «Τα γνώριζα από μικρά γιατί έχουν την ταβέρνα. Αυτά έμεναν στην Καλαμπάκα. Αλλά έρχονταν εδώ μέχρι το καλοκαίρι. Δούλευαν, η μία τουλάχιστον, η δίδυμη την έβλεπα εδώ το καλοκαίρι. Έχω παιδιά στην ηλικία τους, τι να νιώσω, τι περιμένεις… Είναι μεγάλο κρίμα. Μία οικογένεια, τρία παιδιά. Από πού να πιαστούν αυτοί οι άνθρωποι… Νέα παιδάκια, 20 χρονών. Ήταν δυο μέτρα κούκλες…», είπε η γειτόνισσα και «λύγισε».

Σε κλάματα ξέσπασε ένας ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής, μιλώντας για τις δίδυμες αδελφές. «Ήρθαν εδώ να κάνουν τις απόκριες, τα πήγε ο πατέρας τους στο τρένο και πήγαιναν για τη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, η μοίρα τους τις έγραψε στα Τέμπη και τελείωσαν», αναφέρει με λυγμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο δυστύχημα στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν τελικά την 72χρονη – Αναζητείται ο αναβάτης που την εγκατέλειψε

Περιπλέκεται η υπόθεση της θανάσιμης παράσυρσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Βούλα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η γυναίκα παρασύρθηκε από άλλη μηχανή. Μάλιστα, όπως ...

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα στις Εθνικές Οδούς, γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πα...

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Φόρτωση άρθρων...