Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία (έγγραφο)

Απάντηση για το φορτίο του εμπορικού τρένου, που συγκρούστηκε με το Intercity 62 στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δίνει έγγραφο της Hellenic Train που διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

Από τις πρώτες ώρες έπειτα από την τραγωδία στα Τέμπη, που έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, πολλά σενάρια είχαν διατυπωθεί για φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας και για το αν αυτό περιελάμβανε εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με έγγραφο της Hellenic Train, η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παρασκευάσματα διατροφής, μπίρες και λαμαρίνες μεταξύ άλλων.

Η Hellenic Train απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το φορτίο του εμπορικού τρένου, που συγκρούστηκε με το Intercity 62 στα Τέμπη.

Το συγκεκριμένο έγγραφο διαβιβάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Βουλή, μετά από ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου για το φορτίο.

Με βάση αυτό το έγγραφο, το βράδυ του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη η εμπορική αμαξοστοιχία 63503 είχε συνολικά 13 βαγόνια. Από αυτά, τα τρία πρώτα εκτροχιάστηκαν και αυτά ήταν φορτωμένα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες). Τα επόμενα δέκα βαγόνια ήταν φορτωμένα με εμπορευματοκιβώτια.

Τα συγκεκριμένα container περιείχαν, σύμφωνα με τα αρχεία, παρασκευάσματα διατροφής, μπίρες, και σύρματα από σίδηρο, ενώ κάποια εμπορευματοκιβώτια ήταν κενά.

«Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής: Παρασκευάσματα διατροφής, μπίρες, σύρματα από σίδηρο και κενά εμπορευματοκιβώτια», αναφέρει το έγγραφο της Hellenic Train.

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Φόρτωση άρθρων...