Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκαν δύο φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος (Videos)

Έρευνα για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ερωτηματικά προκαλεί η έκρηξη που σημειώθηκε όταν συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη. Τα κενά στην αιτία που οδήγησε στην έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είναι αρκετά. Όπως για ποιο λόγο υπήρξε η λάμψη πριν από την έκρηξη μετά την πρόσκρουση και τι ήταν εκείνο που οδήγησε σε αυτήν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε νωρίτερα πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, καθώς αυτή δεν εξηγείται μόνο από τη σύγκρουση των δύο τρένων ή από ανάφλεξη καυσίμων. 

Ωστόσο, φαίνεται όπως αποκάλυψαν η εκπομπή «Live News» στο MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος με πηγές από την Πυροσβεστική, πως βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος.

Η «Αναδιάταξη του συστήματος τηλεδιοίκησης»

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, το 2014 υπογράφηκε σύμβαση με τίτλο «Αναδιάταξη του συστήματος τηλεδιοίκησης». Πρόκειται για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ, που ήδη αμφισβητείται, αφού υπήρχαν ήδη τα σχετικά συστήματα τηλε-ειδοποίησης. Μέριμνα, μέσα από τη σύμβαση, ήταν η αναβάθμιση αυτών των συστημάτων. Η επιδότηση ερχόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε κόστος 43 εκατ. ευρώ και ως στόχος είχε τεθεί να παραδοθεί το πρόγραμμα το 2016.

Συμμετείχαν δύο εταιρείες αλλά οι παραβιάσεις προθεσμιών και άλλα ζητήματα γνωστικής φύσεως αποτέλεσαν εμπόδια.

Για δύσκολες συνθήκες στον τόπο του δυστυχήματος έκανε λόγο ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Οι φιάλες υγραερίου επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις στα τρένα»

Για δύσκολες συνθήκες στον τόπο του δυστυχήματος έκανε λόγο ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Οι διαδικασίες δεν σταμάτησαν και ολοκληρώνονται αυτή την ώρα. Όντως προκλήθηκε πυρκαγιά. Θα διερευνηθούν τα αίτια. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές, αυτό πρέπει να μας το πουν οι αρμόδιοι», ανέφερε ο Κώστας Τσίγκας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος. Αυτό το γεγονός προκαλεί προβληματισμούς για το πως βρέθηκαν εκεί οι φιάλες κι εάν επιτρεπόταν να υπάρχουν εντός του τρένου.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Τσίγκας, οι φιάλες υγραερίου επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις και ύστερα από αδειοδότησης της αρμόδιας αρχής, στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Φόρτωση άρθρων...