Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η οικογένειά του για τις ετοιμασίες - Τα μέτρα ασφαλείας

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ τη Δευτέρα.

Ο γιος του, Νικόλαος έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στο Τατόι με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά και της συζύγου του Τατιάνα Μπλάτνικ ώστε να ελέγξει τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την τελετή της Δευτέρας. Λίγο αργότερα έφτασε και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Άννα Μαρία, η αδερφή του Σοφία και ο γιος του Φίλιππος.

Οι Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος βρέθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της κηδείας.

Από χθες, άλλωστε, έκλεισε, η ημερομηνία της τελετής, η Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Τότε θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία και ταφή του τέως Βασιλιά της Ελλάδος.

tatoi

Αστυνομικοί «στο πόδι»

Εν όψει της άφιξης στην Αθήνα επισήμων που θα παρευρεθούν στην κηδεία, πηγές από την Ελληνική Αστυνομία τόνιζαν ότι θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούν την λήψη μέτρων για την προστασία ξένων επισήμων και διαφέρουν ανάλογα με το αξίωμα του προσώπου.

Τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή, είναι διαφορετικά για αρχηγούς κρατών, για τα μέλη κυβερνήσεων και για τις αντιπροσωπείες.

Το κύριο βάρος του σχεδιασμού των μέτρων πέφτει στο Τμήμα Προστασίας Επισήμων, στην Ασφάλεια Αττικής και στη ΓΑΔΑ.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας περιμένουν να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για την εξόδιο ακολουθία, όπως και η λίστα των επισήμων που θα παραστούν, ώστε να ληφθούν μέτρα και πέριξ της Μητρόπολης Αθηνών.

Αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα βρίσκονται στο «πόδι» από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, καθώς η άφιξη μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης επιβάλει τα μέτρα να είναι «υψηλού επιπέδου».

«Φρούριο» θα θυμίζει την Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας, κυρίως γύρω από το Σύνταγμα και την Mητρόπολη Αθηνών με «αγκυροβολημένους» αστυνομικούς στις ταράτσες των παρακείμενων κτηρίων και drones, ενώ αναμένεται από νωρίς το πρωί να τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και να αποφασιστεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα βγουν στο δρόμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η εισαγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε ...

Φόρτωση άρθρων...