Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Τεράστια καταστροφή στη Ρόδο -15 με 20 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη! (φωτο)

Ελλάδα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί στην περιοχή της Νότιας Ρόδου και κατά διαστήματα απείλησε να κάνει παρανάλωμα του πυρός ακόμη και σπίτια σε περιοχές όπως την Ίστριο, την Αρνίθα, την Απολακκιά και την Μονόλιθο.

Πλέον τα δύο κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο από τις 6 το πρωί απογειώθηκαν και πάλι δύο Κάναντερ τα οποία εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις κυρίως λόγω του φόβου των αναζωπυρώσεων.

RODIAKI2

Τόσο στην Απολακκιά, όσο και στην Ίστριο η φωτιά ουσιαστικά έχει σβήσει. Πάντως κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι και νωρίς το πρωί, υπήρξε μια μικρή ανησυχία, καθώς υπήρξαν αναζοπυρώσεις σε τρία σημεία, προς Μονόλιθο, Απολακκιά και Σκιάδι. Ωστόσο οι ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες των επίγειων δυνάμεων, δεν επέτρεψαν να απειλήσει η πυρκαγιά κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας έγινε και η πρώτη αποτίμηση των "πληγών" που άφησε πίσω της στο νησί της Ρόδου η πυρκαγιά. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι κάηκε μια ακόμη πολύ μεγάλη έκταση "πρασίνου" στη Νότια Ρόδο. Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις της Δασικής Υπηρεσίας Ρόδου και της Πυροσβεστικής κάνουν λόγω για 15.000 έως 25.000 στρέμματα καμένης γης. Ωστόσο ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Τρομαγμένο ελάφι ανάμεσα στις στάχτες

Τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή από τη φωτιά στη Ρόδο, που ξέσπασε χθες το πρωί και παραμένει σε εξέλιξη η κατάσβεσή της.

RODIAKI3

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίήκησης Αιγαίου κος Νίκος Θεοδωρίδης που βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς, είναι ενδεικτική κσυγκλονιστική: Το αρσενικό ελάφι ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ, σε πλήρη απόγνωση, να αναζητεί μέσα από τα αποκαίδια τον δρόμο να επιστρέψει στο κοπάδι και στο λημέρι του...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη για έκθεση ανηλίκου – Εντοπίστηκε σε κατάσταση ακραίας μέθης

Στη σύλληψη μιας 49χρονης ημεδαπής με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου, στo Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί. Η γυναίκα εντοπίστηκε απ...

Φόρτωση άρθρων...