Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμών για τους άνω των 60 μετά τις ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα

Ελλάδα

Πολύ μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα ραντεβού για εμβολιασμό από πολίτες άνω των 60 ετών. Οι πολίτες άνω των 60 ετών σπεύδουν για να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, έπειτα από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη 

Τα ραντεβού μετά τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας σε αυτές τις ηλικίες, τετραπλασιάστηκαν.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Άνω των 80 ετών οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι

Οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών καταγράφουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες, από 60 ετών και πάνω που τους αφορά η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Οι πολίτες αυτοί διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, να καταλήξουν στην Εντατική και να πεθάνουν από την Covid-19. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους 2.746 ασθενείς άνω των 65 ετών, αντιπροσωπεύοντας το 82% του συνόλου των θανάτων για το ίδιο διάστημα.

Με βάση τα τελευταία ποσοστά συμμετοχής στην επιχείρηση «Ελευθερία» που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 15 Νοεμβρίου, και εάν υπολογίσει κανείς τον πληθυσμό σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2020, συνολικά ανεμβολίαστοι από 60 ετών και πάνω είναι 553.981 πολίτες με το νούμερο αυτό να είναι ελαφρώς μικρότερο αυτή την στιγμή.

Από 60 έως 64 ετών ανεμβολίαστοι είναι 122.877 πολίτες, από 65 έως 69 ετών 91.351, από 70 έως 74 ετών 100.586, μεταξύ 75 και 79 ετών 53.589 και από 80 ετών και πάνω ανεμβολίαστοι είναι 185.578 πολίτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λευκάδα: Άγρια συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών - Σοβαρά τραυματίας στο νοσοκομείο ένας 23χρονος

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών για προσωπικές διαφορές, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λευκάδα. Στη διάρκεια του επεισοδίου, ένας 26χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτ...

Φλώρινα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση οικονομικής απάτης μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, υπόθεση απάτης και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που τελέστηκε τέλη Νοεμβρίου 2023, σε π...

Φόρτωση άρθρων...