Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Θάνατος 16χρονου Ρομά: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον αστυνομικό

Εξελίξεις έρχονται μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας. 

Εντός των επόμενων 24ωρων αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο 16χρονος Κώστας εξέπνευσε σήμερα το πρωί, έπειτα από μάχη που έδωσε επί οκτώ ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κληθεί να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού, μετά την απολογία του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνέχεια ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του 16χρονου. 

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή για τη νέα αυτή πράξη.

Μέχρι να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Φόρτωση άρθρων...