Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Θάνατος 3χρονης: Ο κορωνοϊός της προκάλεσε μυοκαρδίτιδα

Ελλάδα

Η ιατροδικαστική διερεύνηση αναμένεται πλέον να ρίξει φως στα αίτια θανάτου της 3χρονης Αντιγόνης που έφυγε από τη ζωή χθες στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο θάνατος της 3χρονης έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη τόσο στην οικογένεια του όσο και στους γιατρούς και νοσηλευτές που κλήθηκαν να διαχειριστούν το περιστατικό.

Το κοριτσάκι νοσούσε με κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς του στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης που το πήγαν στα Επείγοντα.

Η μικρή Αντιγόνη είχε εκδηλώσει πυρετό, όπως είπαν, την προηγούμενη ημέρα ο οποίος υποχωρούσε με τη χορήγηση αντιπυρετικων.

Ωστόσο, η εικόνα της 3χρονης αίφνης επιδεινώθηκε, οδηγώντας την οικογένεια στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο, το Θριάσιο. 

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το κορίτσι είχε υποστεί ανακοπή και παρελήφθη σε βαριά κλινική κατάσταση από τους γιατρούς ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ για να γίνει διακομιδή σε Μονάδα του Παίδων. Ακόμα, επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Επιχειρήθηκε ανάταξη η οποία ήταν επιτυχής. Το παιδί απέκτησε σφυγμό και στη συνέχεια διασωληνώθηκε και μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του δρομολογήθηκε η διακομιδή του στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Η 3χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας το απόγευμα της Πέμπτης, δίνοντας όμως σκληρή μάχη για τη ζωή της. Περίπου ένα 24ωρο μετά την ανακοπή που είχε υποστεί, η 3χρονη κατέληξε.

Περισσότερα στοιχεία για τη μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει το κοριτσάκι θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πιθανότατα ο κορωνοϊός προκάλεσε μυοκαρδίτιδα, η οποία είχε ραγδαία εξέλιξη οδηγώντας τελικά σε ανακοπή. 

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να φανεί μόνο από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν.

Ήταν το όγδοο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Φόρτωση άρθρων...