Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Θάνατος τριών παιδιών: Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Λέων

Τι γράφει για την απόφραξη αεροφόρων οδών.

Ελλάδα

Σε νέα ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα προχώρησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Στην ανάρτηση ο κ. Λέων επικαλείται τη βιβλιογραφία και συγκεκριμένα το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio και αναφέρει:

«Η απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών επιφέρει τα ακόλουθα:
-Βραδυκαρδία
-Μείωση της αναπνοής σε αγωνιώδη αναπνοή και σε ενδεχόμενη παύση της
-Επιβράδυνση και τελικά επιπέδωση του εγκεφαλογραφήματος (EEG)

 

Όποια ομοιότητα με σχετική φωτογραφία monitor είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμηθεί από όσους συναδέλφους χειρίζονται την υπόθεση.
Η βιβλιογραφία είναι από το βιβλίο ιατροδικαστικής του DiMaio, ιατροδικαστή στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λέων σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε ανεβάσει ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα το κεφάλαιο που αφορά ασφυκτικό θάνατο.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Κρίσιμο το επόμενο διάστημα
Σημειώνεται ότι οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία κορίτσια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τότε αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων του παιδιού που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου, της 9χρονης Τζωρτζίνας, αφού τότε θα συνταχθεί και η ιατροδικαστική έκθεση.

Οι απαντήσεις ίσως δώσουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας, για το εάν ευθύνεται κάποιος εξωτερικός παράγοντας για τον θάνατό της, αν δηλαδή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση από 3 έως 111 έτη στους έξι ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Ποινές φυλάκισης από 3 έως 111 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για το Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη. Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι οι ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...