Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Θάσος: Ψαράς μπλέχτηκε στα δίχτυα του και παραλίγο να πνιγεί

Ελλάδα

Κινδύνευσε να πνιγεί ένας ψαράς στη Θάσο, όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα του και έπεσε στη θάλασσα. Ο 67χρονος ψαράς δεν μπορούσε να ανέβει στο καΐκι του και πάλευε να παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας.  

Ο 67χρονος κρατήθηκε από την άκρη της βάρκας και να καλούσε για αρκετή ώρα σε βοήθεια.

Κάποια στιγμή, δύο Βούλγαροι τον άκουσαν και έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavalanews, επειδή δεν γνώριζαν ποιον έπρεπε να ειδοποιήσουν, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο, την εθνική οδό Λιμένα – Λιμεναρίων, και σταμάτησαν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, προσπαθώντας με σπαστά ελληνικά και λίγα αγγλικά να εξηγήσουν στον οδηγό τι είχε συμβεί.

Ο οδηγός πήγε μέχρι την παραλία και όταν διαπίστωσε ότι η ζωή του ψαρά βρισκόταν σε κίνδυνο, αμέσως κάλεσε το Λιμενικό. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε και ο γιος του ψαρά, ο οποίος πήρε ένα σκάφος από το λιμανάκι της Σκάλας Ραχωνίου και κατευθύνθηκε προς το σημείο.

Τον έσωσαν γιος και ανιψιός

Αφού πλησίασε αρκετά στη βάρκα του πατέρα του, έκοψε τα δίχτυα για να τον απεγκλωβίσει. Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και άλλη μια βάρκα, με τον ανιψιό του, ο οποίος τράβηξε τον 67χρονο έξω από το νερό.

Υπολογίζεται ότι ο 67χρονος έμεινε μια ώρα μέσα στη θάλασσα, κρεμάμενος από τη βάρκα του. 
Ο ψαράς διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε συμπτώματα υποθερμίας, δεν χρειάστηκε όμως να νοσηλευτεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, ...

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Φόρτωση άρθρων...