Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Θάσος: Τι απαντά το ΕΚΑΒ για τον θάνατο της τουρίστριας στην παραλία

Απάντηση σχετικά με τον θάνατο της τουρίστριας, στην παραλία της Αστρίδας στην Θάσο, δίνει το ΕΚΑΒ. Σε ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα και αναφορές περί 50λεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, το ΕΚΑΒ περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες.

Το ΕΚΑΒ τονίζει ότι το ασθενοφόρο έφτασε στην παραλία σε 32 λεπτά. Η άτυχη γυναίκα από την Τσεχία έκανε διακοπές στην Θάσο. 

Σύμφωνα με το ΚavalaΝews, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα κατέρρευσε λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε βγει από την θάλασσα. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι το ασθενοφόρο έφτασε έπειτα από 51 λεπτά.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚΑΒ επισημαίνει τα εξής:

«Βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων.

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε τριάντα δύο (32) λεπτά.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατροπή νταλίκας στον Άγιο Κωνσταντίνο - Κλειστή η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Tροχαίο ατύχημα με ανατροπή νταλίκας σημειώθηκε στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της ...

Φόρτωση άρθρων...