Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Ελλάδα

Το απόγευμα θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των παραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα αρχίσουν από τις 3 Οκτωβρίου.

Διευκρίνισε ότι «δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένο εμβόλιο».  

Υπενθύμισε ότι η σύσταση αύτη τη στιγμή είναι να εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους – ευπαθή άτομα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για όλο τον πληθυσμό.

Για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Εμβολιάζονται μόνο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική, που απαιτείται αναμνηστική δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας που δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, έχουμε μια ηπιότερη μετάλλαξη σε σχέση με πριν.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένουμε έξαρση αύτη την στιγμή έτσι ώστε να αλλάξουν οι οδηγίες στον εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...