Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση εμβολίου και για τους κάτω τους 50 ετών

Και οι πολίτες κάτω των 50 ετών θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χαρακτήρισε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με ένα νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. 

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε ο γενικός γραμματέας, μιλώντας στoν ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην Kανονικότητα.

Ακόμα, διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Επίσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φαντασμαγορικό Πάσχα στην Κέρκυρα - Οι μελωδίες των φιλαρμονικών και το σπάσιμο των μπότηδων

Πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών, κατέκλυσε την Κέρκυρα για το φετινό Πάσχα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα σοκάκια και τις πλατείες του νησιού. Η θρησκευτική κατάνυξη κορυφώθηκε το ...

Φόρτωση άρθρων...