Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Θεοδωράκης για συμφωνία F-16: Δεν εμπιστευόμαστε τον Καμμένο

Ελλάδα

Εξηγήσεις έδωσε σήμερα στη Βουλή για την συμφωνία των F-16 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πόσα είναι τα λεφτά για τα F-16, ποια τα ανταλλάγματα και ποιος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ν πρωθυπουργό, κατά την αρχική του τοποθέτηση στη Βουλή για την συμφωνία των F-16.

Ειδικότερα Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να μάθει ποια ήταν τα ανταλλάγματα της συμφωνίας της κυβέρνησης, με τον Ντόναλντ Τραμπ, τόσο για την βάση της Σούδας, όσο και για την αναβάθμιση των F-16, αλλά και το ακριβές ποσό της συμφωνίας, ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης και το θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σε περίπτωση που θα είναι εκείνος που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Καταθέτοντας μια σειρά από ερωτήσεις ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε πως θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει χρήση του διαπραγματευτικού χαρτιού της βάσης της Σούδας, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση που έγινε ήταν αδύναμη και ίσως μια καλύτερη και πιο επόμενη να έφερνε καλύτερα αποτελέσματα για την χώρα. Τόνισε παράλληλα την απουσία των εγχώριων βιομηχανιών από τη συμφωνία.

«Δεν εμπιστευόμαστε τον Πάνο Καμμένο»

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία μαμούθ χωρίς να είναι προετοιμασμένη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ωστόσο, εξέφρασε και την έλλειψη εμπιστοσύνης της αντιπολίτευσης προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, σημειώνοντας:

«Ποιος μελετά και ποιος αποφασίζει γι’ αυτή την συμφωνία; Εμείς στην αντιπολίτευση δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον συγκυβερνήτη σας υπουργό Εθνικής Άμυνας. Χρησιμοποιεί το υπουργείο του με ανορθόδοξο τρόπο. Λέει συνεχώς ψέματα, ακόμη και στη Βουλή. Η ευθύνη είναι δική σας γι’ αυτή την πολιτική».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση βίας με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικό το πρωτάθλημα της Su...

Φόρτωση άρθρων...