Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Θεοδωρίδου: Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ανέφερε ότι πλέον είναι διάχυτη η αισιοδοξία μετά την χαλάρωση των μέτρων.

Σημείωσε όμως ότι ο τομέας των εμβολιασμών δεν επιδέχεται χαλάρωσης. «Η σκέψη των ανεμβολίαστων ότι το πρόβλημα βαίνει στο τέλος του είναι εσφαλμένη. Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος μέσω μιας νέας μετάλλαξης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό όπως και αυτά της Sanofi και της Glaxo.

Επανέλαβε επίσης ότι η επιτροπή έχει προτείνει 4η δόση του εμβολίου σε ενήλικες ανοσοκατεσταλμένους, σε άτομα δηλαδή υψηλού κινδύνου. Ο σχετικός πίνακας είναι ανηρτημένος στο embolio.gov.gr.

Αναφέρθηκε επίσης σε έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία η οποία έδειξε μείωση και των εμβολιασμών ρουτίνας. «Τέσσερις στους δέκα γονείς δεν γνώριζαν ότι η ιλαρά είναι θανατηφόρο νόσημα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο έκτακτο δελτίο: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξει τη χώρα

Κακοκαιρία πλήττει σήμερα τη χώρα μας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. ...

Συνελήφθη άνδρας για φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο συλλ...

Φόρτωση άρθρων...