Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Θεοδωρίδου: Οσοι έκαναν τρίτη δόση εμβολίου έχουν 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης

Ελλάδα

Σε μια άλλη μορφή κρυφής και επώδυνης πανδημίας που αναδεικνύεται απο μια πολυκεντρική μελέτη και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό με τίτλο «Η ορφάνια από τον Covid», αναφέρθηκε η κ. Θεοδωρίδου.

Όπως είπε, σε κάθε τέσσερις θανάτους ενηλίκων, ένα παιδί χάνει τον γονιό του και το άτομο που το φροντίζει και υπογράμμισε την ανάγκη της πρόληψης αλλά και συνεχούς φροντίδας αυτών των ορφανών για τη διατήρηση της ψυχικής τους υγείας.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος long Covid που έχει μεγάλη διάρκεια ζωής είπε. Επανέλαβε ότι αύριο όπλο για τη μείωση του προβλήματος της επέκτασης της παραμονής μαζί μας της πανδημίας, είναι ο εμβολιασμός.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid είπε πως χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. Απο μελέτες φαίνεται πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι λιγότερες ή ίδιες με την τρίτη δόση.

Άτομα με τρίτη δόση είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη γρίπη, είπε ότι είναι απρόβλεπτη, πάντα προετοιμαζόμαστε για να μην βρεθούμε προς εκπλήξεων. Προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε σαν να είναι επί θύρας ο ιός της γρίπης. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να αρχίσουν να εμβολιάζονται, είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...