Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια προστατεύουν περισσότερο από τη φυσική νόσηση

Ελλάδα

Ο εμβολιασμός προσφέρει υψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος είχαν αρχίσει οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας από το εμβόλιο, σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως η ανοσία διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες ή και περισσότερους.

Η φυσική ανοσία συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου.

Η ανοσία από τα εμβόλια αλλά και από τη νόσο είναι υψηλή αλλά δεν είναι 100% προστατευτική. Τα διαθέσιμα στοιχεία είναι περισσότερα για την ανοσία παρά για τη φυσική νόσο, πρόσθεσε.

Ο εμβολιασμός προσφέρει υψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση. Η νόσος Covid είναι απειλητική και μπορεί να αφαιρέσει το πολύτιμο αγαθό της ζωής.

«Στο τραπέζι η τρίτη δόση για τους κάτω των 50 ετών»

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως έχουν γίνει 12.900.000 εμβολιασμοί στη χώρα. 6.640.000 πολίτες (63,4%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 6.380.000 πολίτες (60,8) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά την τρίτη δόση o γ.γ. του υπ. Υγείας επεσήμανε πως αύριο θα εξεταστεί από την επιτροπή το ζήτημα ενισχυτικής δόσης για τους κάτω των 50 ετών, που έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία δόση

Για τα μέτρα, με αφορμή το «μαύρο ρεκόρ» ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ενεργά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και εξετάζονται όλα τα νέα μέτρα, όπως και αυτό της αποστολή sms στους ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ακράτα: Συνελήφθη 74χρονος για επτά εμπρησμούς

Στη σύλληψη ενός 74χρονου προχώρησαν οι Αρχές. Ο εν λόγω άνδρας θεωρείται υπαίτιος για την πρόκληση επτά πυρκαγιών από πρόθεση στην περιοχή της Ακράτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη για έκθεση ανηλίκου – Εντοπίστηκε σε κατάσταση ακραίας μέθης

Στη σύλληψη μιας 49χρονης ημεδαπής με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου, στo Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί. Η γυναίκα εντοπίστηκε απ...

Φόρτωση άρθρων...