Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Κω

Επίσκεψη σε τρία νησιά των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην Κω, στη Ψέριμο και στην Αστυπάλαια πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Πρωθυπουργός έφτασε νωρίς το πρωί στην Κω, όπου κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. «Εμπιστοσύνη», του φώναξε ένας κάτοικος.

O Μητσοτάκης στην Κω συναντήθηκε με τον δήμαρχο και φορείς του νησιού.

O Μητσοτάκης στην Κω συναντήθηκε με τον δήμαρχο και φορείς του νησιού.
O Μητσοτάκης στην Κω συναντήθηκε με τον δήμαρχο και φορείς του νησιού.

Ενδιαφέρουσα είναι και η επίσκεψή του στην Ψέριμο με τους λίγους κατοίκους και το ένα στρατιωτικό φυλάκιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρεθεί στο μικρό ακριτικό νησί και το 2017, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και θα έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί ως Πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά τους νησιώτες. 

Πριν από μερικούς μήνες στο νησί τοποθετήθηκε μετά από χρόνια στρατιωτικός ιατρός, ο οποίος και είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ιδιαιτερότητα των δύο νησιών είναι ότι περιλαμβάνονται οργανικά στους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς της Τουρκία. Η Κως αναφερόταν στον χάρτη με τα 14 νησιά που παρουσίασε προχθές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Anadolu, απειλώντας ότι, είτε θα αποστρατιωτικοποιηθούν, είτε θα τεθεί από μέρους Τουρκίας σε διεθνή fora ζήτημα κυριαρχίας. 

Η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν πρέπει να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις σε 23 νησιά, στα οποία περιλαμβάνεται και η Ψέριμος.

Στην Αστυπάλαια θα συναντηθούν ξανά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου V.W., Herbet Diess, για να δουν από κοντά και οι δύο την πορεία της μετάβασης του νησιού προς την ηλεκτροκίνηση και προς την πράσινη ενέργεια.

Η συνάντηση των δύο αντρών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι στο νησί και οι δύο άντρες θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, θα κινηθούν με τα ηλεκτρικά μοντέλα της V.W., ενώ θα δουν τους σταθμούς φόρτισης που υπάρχουν ήδη στο νησί. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Herbet Diess είχαν συναντηθεί στο νησί των Δωδεκανήσων πριν από ένα χρόνο. 

Ακόμα, ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η χρήση των γεννητριών diesel που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο νησί για τις ενεργειακές του ανάγκες, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Επίσης, θα παραδοθεί το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στο νησί, ενώ παράλληλα θα γίνει και παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού van της V.W., του ID.Buzz.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παγκράτι: Ληστεία με πριόνι σε περίπτερο - Ο υπάλληλος παραιτήθηκε μετά το σοκ (βίντεο)

Στόχος ληστείας έγινε πριν από δύο ημέρες περίπετρο στο Παγκράτι με τον δράστη να απειλεί τον υπάλληλο με πριόνι που κρατούσε στα χέρια του. Όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερα ...

Φόρτωση άρθρων...