Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Θερμοπληξίες και λιποθυμικά επεισόδια λόγω καύσωνα – 38 περιστατικά σε 3 ημέρες κατέγραψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ

Ελλάδα

Εντείνονται τα προβλήματα υγείας που εμφανίζουν άτομα τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και το προσωπικό των νοσοκομείων κατέγραψαν τα περιστατικά ασθενών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας, λιποθυμικά επεισόδια και άλλα προβλήματα υγείας που οφείλονται στη ζέστη.

Ειικότερα, τα τρία τελευταία 24 ώρα, δηλαδή από την έναρξη του νέου κύματος καύσωνα, σημειώθηκαν 38 περιστατικά θερμοπληξιών στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Συγκεκριμένα, 10 περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας σημειώθηκαν την Τετάρτη 19 Ιουλίου, εννέα περιστατικά την Πέμπτη 20/7 και 19 περιστατικά την Παρασκευή 21/7.  

Προσοχή όμως! Τα περιστατικα ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα διότι… Μπορεί κάποια παθολογικά ή καρδιολογικά ή λιποθυμικά περιστατικα όταν διακομίζονται στο νοσοκομείο να αποδεικνύονται ότι οφείλονται σε θερμοπληξία. Αυτό είναι είναι δύσκολο να καταγραφεί.

Επίσης, πολλοί μπορούν να πάνε και με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία με συμπτώματα ζάλης από θερμοπληξία. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πρώτο κύμα καύσωνα, ΕΚΑΒ και νοσοκομεία είναι σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο - Πώς θα κινηθούν τις επόμενες ώρες τα Μέσα Μεταφοράς

Ποικίλα μηνύματα και εργασιακά αιτήματα περιελάμβανε η ατζέντα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά, της οποίας οι διαδηλώσεις ολοκληρώθηκαν πριν από ...

Φόρτωση άρθρων...