Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού - Πόσιμο το νερό στον Βόλο

Στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», έδωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας.

Ο Φώτης Σερέτης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.236 προσελεύσεις στα επείγοντα των κέντρων υγείας της Θεσσαλίας και διαπιστώθηκε πως 45 άτομα είχαν γαστρεντερίτιδα και 101 λοίμωξη αναπνευστικού. 

Ακόμα, εντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, που συνδέεται με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σχετικά με τις λοιμώξεις αναπνευστικού, αυτές ενδεχομένως συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Επίσης, ο Φώτης Σερέτης τόνισε πως πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα. 

Παράλληλα, ο Φώτης Σερέτης έκανε γνωστό πως έχουν γίνει 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μίλησε και για την υδροδότηση στην περιοχή του Βόλου, αναφέροντας πως το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις, ωστόσο συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι. 

Από την άλλη, το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε Πορταριά, Μακρινίτσα και Ιωλκό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία – Τι αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας

Οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων με πλοία της ακτοπλοΐας έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Με αφορμή τη συζήτηση πο...

Πάσχα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ - Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ φέρνει η μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσ...

Φόρτωση άρθρων...