Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Θεσσαλία: Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές

Το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές στη Θεσσαλία από τις σφοδρές κακοκαιρίες «Daniel» και του «Elias».

Το μήνυμα ανάταξης της Θεσσαλίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μουζάκι Καρδίτσας, όπου και παρουσίασε το πρόγραμμα αποκαταστάσεων ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου σε σιδηροδρομικές, οδικές και σχολικές υποδομές στην εν λόγω περιφέρεια.

«Η συνολική αποκατάσταση των ζημιών του «Daniel» και του «Elias» θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 1,4 δισεκατομμύρια αφορά μόνο τις οδικές, τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την αποκατάσταση των σχολείων μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Δεν λογαριάσαμε σε καμία περίπτωση τεχνοκρατικές προσεγγίσεις κόστους – οφέλους. Οι δρόμοι θα αποκατασταθούν, ώστε να είναι προσβάσιμη ακόμη και η πιο δυσπρόσιτη γωνιά της Θεσσαλίας. Αν κάτι μάθαμε από το πέρασμα του Ιανού, είναι ότι κάτι που κατασκευάζεται με σύγχρονες προδιαγραφές, αντέχει κακοκαιρίες του μεγέθους Daniel», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

<p>Ολόκληρο το σχέδιο αποκατάστασης της Θεσσαλίας:</p>  <p><br /> &nbsp;</p>

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε δε ότι αν η χώρα δεν βρισκόταν σε καλή δημοσιονομική κατάσταση, δεν αναπτύσσονταν κλπ., θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να βρεθούν οι απαιτούμενοι εθνικοί πόροι. Πρόσθεσε ότι για να κατευθυνθούν περισσότεροι πόροι στη Θεσσαλία, στερήθηκαν από άλλα έργα, ενώ στάθηκε και στην ευρωπαϊκή διάσταση της χρηματοδότησης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το σχέδιο αποκατάστασης που παρουσιάστηκε αφορά έξι νομούς, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τη Μαγνησία, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα. Όπως γίνεται σαφές, χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις σε 1.009 σημεία στο οδικό δίκτυο συνολικού προϋπολογισμού 892 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα για το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε ό,τι αφορά σε υποδομή, επιδομή και εξοπλισμό, ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 462 εκατομμύρια ευρώ.

Από το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν ζημιές σε 110 γέφυρες στους πέντε προαναφερθέντες νομούς.

Ολόκληρο το σχέδιο αποκατάστασης της Θεσσαλίας:

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κορωπί: Συνελήθησαν ανήλικοι με 288 κροτίδες και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Κορωπί από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, για παράβαση της νομοθεσ...

Βροχές το Μεγάλο Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα - Βελτίωση του καιρού την Κυριακή του Πάσχα

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσ...

Φόρτωση άρθρων...