Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στον Χορτιάτη έπειτα από την εμφάνιση αρκούδας – Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης η εμφάνιση μίας αρκούδας. Είναι η πρώτη φορά που αρκούδα κατεβαίνει σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρίσκονται από προχθές στα ίχνη της στο Χορτιάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα μέλη της ενημερώθηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του. 

Έπειτα από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.

Ένα ζευγάρι έκανε βόλτα όταν είδε μια καφέ ράχη λίγο πιο μακριά του και άκουσε βήματα. Ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν μαζί με τη φίλη του άκουσαν γρυλίσματα πολύ κοντά τους. Το ζευγάρι είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή του Χορτιάτη. Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Τριάδι και το Ασβεστοχώρι.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, δήλωσε ότι πρόκειται για αρσενική αρκούδα μάλλον νεαρή και ότι καμία αρκούδα δεν είναι επικίνδυνη αν δεν την ενοχλήσουμε και της αφήσουμε οδό διαφυγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νατσιός: «Μια Κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται τα θέλω του λαού της είναι καταδικασμένη»

«Είναι απερίγραπτη η διαστρέβλωση της αλήθειας», υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός. «Αλήθεια είναι η αλήθεια που συμφέρει εσά...

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι σε μία εβδομάδα από κορωνοϊό, 13 διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό, τον ιό της γρίπης και τον RSV ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην εβδομαδιαία έκθεση Επιδημιολογικής Ε...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...