Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: «Αστακός» το κέντρο της πόλης - Σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας

Ελλάδα

 Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της 87ης ΔΕΘ, εν αναμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άτομα που αντιτίθενται στην έκδοση νέων ταυτοτήτων βρίσκονται επί ποδός και πραγματοποίησαν το καθιερωμένο μπαράζ διαμαρτυριών, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού -με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, λόγω των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Τα περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία της Καμάρας και κινούνται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ αναμένεται να ενωθούν με την πορεία που πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές, αριστερές οργανώσεις και φοιτητές που ξεκίνησαν από το άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και άτομα που τάσσονται κατά των νέων ταυτοτήτων, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία σε λίγη ώρα.

Δείτε φωτογραφίες από όλες τις πορείες και τις συγκεντρώσεις:
 

 

diamartiria__1_

 

diamartiria__2_

 

diamartiria-deth__1_

 

diamartiria-deth__2_

 

diamartiria-deth__3_

 

diamartiria-deth__4_

 

diamartiria__1_

 

 

diamartiria__2_

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...