Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα στον Άγιο Δημήτριο (Photos)

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα με την αρχιερατική θεία λειτουργία. Τα μέτρα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είναι αρκετά αυστηρά.

Συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας ακολουθώντας το περσινό μοτίβο τοποθέτησαν κιγκλιδώματα περιμετρικά του Ιερού Ναού, προκειμένου να περιορίσουν την μαζική διέλευση των πιστών από την κεντρική είσοδο, σύμφωνα με το thesstoday.

Παράλληλα, συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθαρίζει το οδόστρωμα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, όπου στις 11 έχει προγραμματιστεί η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας, καθώς και των λειψάνων της εικόνας του Πολιούχου, με τη συμμετοχή των πιστών.

Έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα και εντός του ναού και καρέκλες με αποστάσεις, ενώ, από νωρίς το πρωί, δεκάδες πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσουν την αρχιερατική θεία λειτουργία, με ορισμένους, μάλιστα, να φιλούν τις εικόνες χωρίς την απαραίτητη μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ακόμα, αυξημένα είναι τα μέτρα της αστυνομίας στο πλαίσιο των μέτρα κατά του κορωνοϊού για την αποφυγή του συγχρωτισμού καθώς στις 11 θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτίσσης και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου από τον Ιερό Ναό.

 Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα στον Άγιο Δημήτριο

  
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη από σήμερα έως και την Πέμπτη, λόγω των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Σήμερα:

Από τις 05.00΄ μέχρι 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας Πορταϊτίσσης, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ίωνος Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της. Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.

Από τις 10.30΄ μέχρι 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή: Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου. Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου. Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.

 Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα στον Άγιο Δημήτριο
 Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα στον Άγιο Δημήτριο
 Θεσσαλονίκη: Αυστηρά μέτρα στον Άγιο Δημήτριο

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη η φετινή παραγωγή ελαιολάδου: Υποχωρεί σταδιακά η τιμή του παραγωγού, πότε θα φτάσει στο ράφι

Αισιόδοξες είναι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφορικά με την εφετινή παραγωγή ελαιολάδου στη χώρα μας, αν και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν μετά από περίπου ένα μήνα...

Εντυπωσιακά πλάνα: Τα ακροβατικά των «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στον αττικό ουρανό

Αεροπορική επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, από το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας διέσχισαν τον Αττικό ουρανό. Πρόκειται για...

Πώς και πού οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν καταγγελία όταν παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στο διαδίκτυο

Τη δυνατότητα να καταγγείλουν περιπτώσεις παραπληροφόρησης, παράνομου, επιβλαβούς περιεχομένου, αγαθών ή υπηρεσιών έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες του Διαδικτύου. Η προστασία των...

Φόρτωση άρθρων...