Κυριακή
01 Ιουνίου 2025

Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ βοήθησαν με τον τοκετό γυναίκα που γέννησε στο σπίτι της

Ελλάδα

Ένα διαφορετικό περιστατικό κλήθηκαν να διαχειριστούν στη Θεσσαλονίκη, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι βοήθησαν στον τοκετό γυναίκα στο σπίτι της.

Ειδικότερα, περιγράφοντας τι συνέβη στις 3 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Χρήστος Στεργίου είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι έλαβαν μια κλήση για επίτοκο, που είχε οδύνες.

«Μόλις φτάσαμε στο σημείο, είδαμε ότι ο τοκετός ήταν σε εξέλιξη και ενεργήσαμε βάσει πρωτοκόλλου, που έχουμε εκπαιδευτεί στο ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, είχαμε το χαρμόσυνο γεγονός να έχουμε στα χέρια μας ένα υγιέστατο μωράκι και κατόπιν μεταφέραμε νεογνό και μητέρα στο νοσοκομείο με ασφάλεια», είπε αρχικά.

Από την πλευρά του, ο διασώστης μοτοσικλετιστής ταχείας ανταπόκρισης, Δημήτρης Αναγνώστου ανέφερε πως η μεγαλύτερη βοήθεια ήταν η ψυχραιμία της μητέρας και του συζύγου.

«Αυτό έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά μας, ήταν δύο πολύ ψύχραιμοι άνθρωποι. Μετά τον ερχομό του παιδιού, μεταφερθήκαμε στο εφημερεύον Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με ασφάλεια. Εκεί, στο νοσοκομείο χαλαρώσαμε κι εμείς. Είναι μοναδικές στιγμές αυτές για τη ζωή ενός διασώστη γιατί τα περιστατικά, που αντιμετωπίζουμε συνήθως είναι δύσκολα περιστατικά, άσχημα περιστατικά. Το να έρθει στα χέρια σου μία νέα ανθρώπινη ζωή είναι κάτι μοναδικό», είπε ο κ. Αναγνώστου, συμπληρώνοντας ότι η όλη διαδικασία διήρκησε μόλις λίγα λεπτά, αφού ο μπόμπιρας ήταν… βιαστικός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φάκα της ΑΑΔΕ 2,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα στους Κήπους - Τα μετέφεραν με τη «μέθοδο της τάπας»

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι ελεγκτές Τελωνείου Κήπων ΑΑΔΕ, ακινητοποίησαν και οδήγησαν σε έλεγχο φορτηγό προερχόμενο από Τουρκία με προορισμό τη Γερμανία. Σύμφωνα με τα ...

«Πανικοβλήθηκα, πίστεψα ότι απειλούμαι - Πυροβόλησα για να μην μας σκοτώσει» λέει ο Τούρκος μαφιόζος για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

Ισχυρίζεται πως πυροβόλησε υπό καθεστώς τρόμου, καθώς πίστευε ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα -Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του

Φόρτωση άρθρων...