Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ (Photos)

Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση της Aστυνομίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί για εκκένωση κατάληψης χώρου στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Περίπου στις 6 το πρωί, ισχυρές δυνάμεις της ασφάλειας πραγματοποίησαν έφοδο προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος «Στέκι Βιολογικού», που εδώ και περίπου δύο δεκαετίες βρίσκεται κατειλημμένος και χρησιμοποιείται από φοιτητές αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων, άνοιξαν τις πόρτες που ήταν κλειδωμένες και μπήκαν στο εσωτερικό προκειμένου να ερευνήσουν τους χώρους για άτομα και τυχόν πολεμοφόδια.

Οι αστυνομικοί με τους φακούς στα χέρια έψαξαν παντού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός κτιρίου καταληψίες. Μετά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων, στον χώρο έφτασαν εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, σύμφωνα με το grtimes.

Πληροφορίες αναφέρουν πρόθεση της Πρυτανείας είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος που μέχρι σήμερα βρίσκεται κατειλημμένος.

Εντός του χώρου που τελούσε υπό κατάληψη δεν εντοπίστηκαν άτομα. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα. Περιμετρικά του ΑΠΘ υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Στέκι Βιολογικού» εντοπίστηκαν δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγκλημα στη Χαλκίδα: 63χρονη εντοπίστηκε δολοφονημένη στο σπίτι της - Τη μαχαίρωσαν και την έριξαν από τις σκάλες

Θρίλερ εκτυλίσσεται στη Χαλκίδα με την υπόθεση δολοφονίας μίας 63χρονης γυναίκας στο σπίτι της στη Χαλκίδα. Η 63χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο ισόγειο, με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές ...

Κυψέλη: Ζημιές σε 40 αυτοκίνητα από τζιπ που μπήκε με 100 χιλιόμετρα στην Κεφαλληνίας

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κυψέλη από την τρελή πορεία αυτοκινήτου. Περίπου 40 αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Κεφαλληνίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην Κυψέλη, ...

Φόρτωση άρθρων...